Еко-скандал на Київщині: поруч із культовим урочищем будуватимуть асфальтний завод

Еко-скандал на Київщині: поруч із культовим урочищем будуватимуть асфальтний завод

Між Васильковом і селом Велика Бугаївка на Київщині розташований “Казковий яр” або “Українська Ісландія”. Це яружно-балкова система зі стрімкими схилами, висота яких подекуди сягає 30 метрів. І тепер поруч з нею будується асфальтний завод.

Про це йдеться у розслідуванні на шпальтах "Київського регіону".

"Кілька днів тому жителі громади села Велика Бугаївка та членів садівничих товариств звернулися до міського голови Баласинович Наталії Олександрівни та депутатів Васильківської міської ради з проханням вжити всіх заходів спрямованих на призупинення виконання рішення Васильківської міської ради від 2 грудня 2022 року на 14 сесії VIII скликання, та здійснення контролю за недопущення порушення законних прав мешканців громади, котрі категорично вступають проти затвердження детального плану території земельної ділянки з кадастровим номером 3221480500:05:005:0073 в селі Велика Бугаївка Васильківської міської громади", - йдеться у повідомленні.

У Василькові набирає обертів еко-скандал: поруч із культовим урочищем будуватимуть завод

Довідково:

Ви часто бачите цю надзвичайно гарну місцевість на яскравих фото ваших друзів. “Казковим яром” часто слугує натурним майданчиком для кінозйомок і професійних фотосесій. Зокрема, васильківські ландшафти можна впізнати у кінофільмах “Толока” і “Захар Беркут”, телесеріалі “І будуть люди”. Безпосередньо у “Казковому яру” проходили зйомки кліпу Джамали та Pianoбоя на пісню “Ендорфіни”.

Локація знаходиться праворуч від дороги з Василькова у Велику Бугаївку (О-100706, Васильків, Васильківська міська громада, Обухівський район, Київська область, 08636, Україна 50.18587813351328, 30.395245454505236) і до неї веде ґрунтовий під’їзд. З протилежного боку від села Велика Бугаївка розташована інша яружно-балкова система – ландшафтний заказник місцевого значення “Васильківські Карпати”, з яким часто плутають “Казковий яр”.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Останні новини