Капуста біля башти, квіти вздовж дула: в селі на Київщині на городі вже рік стоїть російський танк

Капуста біля башти, квіти вздовж дула: в селі на Київщині на городі  вже рік стоїть російський танк
Танк, який окупанти покинули в українському селі на Київщині, вже як рік стоїть на людському городі. 

Родина Семиногів, яка повернулася до рідної Димерки після звільнення, знайшла розбитий дім і російський танк у себе на обійсті, йдеться в ТСН.

Село Велика Димерка було окуповане торік  навесні. Родина з трьома дітьми встигла виїхали до того, як російські танки заїхали до них у двір. Сусіди, які були в селі всю окупацію, розказали, що окупанти танки вкопали в городі за хатою і понакривали зверху килимами, але таке маскування їм не допомогло.

Коли родина повернулася додому після деокупації Київщини - будинок розбомблений, а посеред городу розкурочений російський танк. 

Побитої ворожої техніки у їхній громаді було чимало, то до них ніяк не доходила черга, щоби прибрати з городу російський брухт. Вже була весна, і родина вирішила, що земля не може простоювати, тож визбирала по городу уламки від снарядів, господар тракторцем розвернув танкове дуло, щоб не заважало орати, і засадили город. Коли військові приїхали забирати танк, йти покопаному уже не наважилися.

Між танком і відірваною баштою господиня насадила капусту, вздовж дула донька насіяла квітів. Ця картина стала одним із символів незламності українського народу.

Останні новини