На Броварщині частину земель заповідника «Залісся» незаконно передали в приватну власність

На Броварщині частину земель заповідника «Залісся» незаконно передали в приватну власність

Прокуратура вимагає повернути державі з приватної власності земельні ділянки на території національного природного парку «Залісся», що на Броварщині.

Про це йдеться в їх офіційному телеграм-каналі.

Броварська окружна прокуратура звернулась до суду з позовами про визнання недійсними рішення однієї з селищних рад і розпорядження райдержадміністрації. Працівники прокуратури вимагають повернути у власність держави земельні ділянки природно-заповідного фонду.

Спірні земельні ділянки, які належать до особливо цінних земель, розташовані на території Броварського району, були передані в приватну власність громадян для ведення особистого селянського господарства.

Водночас ці ділянки входять у межі земель національного природного парку «Залісся», створеного задля збереження, відтворення і рекреаційного використання унікальних природних комплексів Центрального Полісся. Зазначається, що ці ділянки мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення і перебувають у постійному користуванні зазначеної державної організації.

Відповідно до законодавства, землі природно-заповідного фонду не можуть перебувати в приватній власності громадян.

Саме тому прокуратура в суді вимагає скасувати незаконні рішення органу державної влади і місцевого самоврядування, та повернути 0,5 га земель державі. Наразі судовий розгляд справ триває.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Останні новини