На Київщині відновлюють 7 багатоквартирних будинків в рамках UNITED 24

На Київщині в рамках UNITED 24 вже відновлюють 7 багатоквартирних будинків, пошкоджених через військову агресію росіян.

Ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо UNITED 24 підтримали безліч донорів з різних куточків світу. Завдяки цій допомозі та співпраці КОВА, Мінінфраструктури та ПРООН будуть відбудовані 18 будинків, в яких до повномасштабного вторгнення росії проживали понад 4 тисячі мешканців.

Один із об’єктів, де вже стартували роботи, відвідали сьогодні з керівником Програми розвитку ООН Ахімом Штайнером, помічницею Генсека ООН Іваною Живковіч, заступницею міністра інфраструктури Наталією Козловською.

Це будинок в Ірпені по вул. Київська, 53. Його частково знищили росіяни під час артилерійського обстрілу у березні минулого року. Відновленню підлягають 46 квартир.

Крім Ірпеня, вже ведуться активні роботи на об'єктах в Гостомелі, Бородянці, Милі, Бузовій. До кінця липня розпочнеться відбудова ще 11 багатоквартирних будинків. Відновлення всіх будинків завершиться до кінця року. Буде відновлено 3 багатоповерхівки у Гостомельській, 4 – Дмитрівській, 4 – Бородянській та 7 – Ірпінській громадах.

Незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови на всіх етапах реалізовує ПРООН. Така співпраця дозволить зробити весь процес відбудови прозорим та підзвітним.

Щодня спілкуюся з мешканцями Київщини. Ті, хто через агресію росіян втратив житло мріють про одне – якомога швидше його відбудувати і повернутися до своїх осель. Тому шукаємо можливості, щоб відновити все в максимально короткі терміни. І головне – відбудувати краще, ніж було. Важливо, щоб попри війну люди мали не лише комфортні, а і безпечні умови проживання.

В Ірпені також побували на місці одного зі зруйнованих приватних будинків, яке розчищене від завалів. ПРООН вже надала технічну підтримку у розчищенні близько 80 тис. м3 завалів із 440 локацій. Обговорили також із представниками ПРООН питання щодо більш широкого залучення міжнародних партнерів до розмінування Київщини.

Джерело: Facebook голови КОВА Руслана Кравченка

Останні новини