На Київщині використовуватимуть відходи від зруйнованих будівель для виробництва нових будматеріалів

На Київщині використовуватимуть відходи від зруйнованих будівель для виробництва нових будматеріалів

У Київській області створили інтерактивну мапу всіх місць з відходами від зруйнованих будівель, їх використовуватимуть для нових будівництв. 

Про це повідомляє начальник Державної екологічної інспекції Столичного округу Павло Іванов на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що екоінспектори скали перелік місць для тимчасового розміщення таких відходів, аби потім створювати з них нові будівельні матеріали.

За його словами, необхідно не допустити руйнівного впливу від неправильного перероблення та шкідливого захоронення відходів війни на території України. Адже нерозірвані снаряди та уламки від них, згорілий транспорт та військова техніка, використані одноразові системи NLAW, акумулятори та руїни будівель залишаються в містах, селищах, полях, пляжах, у воді та на землі після бойових дій. 

«Сьогодні продовжується робота з розбирання завалів, що утворилися внаслідок бойових дій, та очищення населених пунктів від уламків зруйнованих об’єктів. Такі будівельні відходи можуть мати повторне використання не тільки під час відновлення пошкоджених об’єктів, а й під час виробництва будівельних матеріалів», – наголосив Іванов.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини