На Київщині з комунальної власності вибули землі вартістю понад 7,3 млн грн

Мешканець Київщини організував злочинну групу з метою заволодіння чужим майном. Як виконавців він залучив адвоката та особу, що мала зв’язки в органах влади, серед держреєстраторів і нотаріусів.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура. 

Організатору та двом учасникам злочинної групи повідомлено про підохру за фактами шахрайства, використання підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

"Використовуючи підроблені документи, підозрювані оформили на товариство, директором якого був адвокат, право приватної власності на 4 земельні ділянки промисловості загальною площею майже 5 га. Згодом частину цих земель продали, а отримані від правочину кошти розподілили між собою і розпорядились ними на власний розсуд", - йдеться у повідомленні. 

Через дії учасників злочинної групи з комунальної власності безпідставно вибули землі ринковою вартістю понад 7,3 млн грн. Одній з територіальних громад Білоцерківського району спричинено збитки на вказану суму.

Суд наклав арешт на зазначені земельні ділянки. Адвокат три місяці вже перебуває під вартою, організатору та другому співучаснику також обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

 

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини