На відновлення Ірпеня потрібен мільярд доларів – радниця мера міста

На відновлення Ірпеня потрібен мільярд доларів – радниця мера міста

На відновлення Ірпеня потрібно буде витратити мільярд доларів, адже понад 70 відсотків міста зруйновали окупанти.

Про це розповіла депутатка Ірпінської міської ради, радниця мера Ірпеня, заступниця голови Київської обласної організації ВО «Батьківщина» Віолетта Дворнікова, інформує сайт «RTV Cetinje».

Зазначається, що посадовиця взяла участь у форумі «Україна – свідчення з місця подій». Він відбувся в історичній столиці Чорногорії – місті Цетинє.

У своєму виступі вона  розповіла, що Ірпінь, який був одним із найгарніших міст України, заплатив дуже високу ціну за протистояння російському агресору.

«Сотні ірпінців убито, тисячі доль зламано, 70 відсотків міста зруйновано. За оцінкою експертів, на відновлення Іреня потрібен мільярд доларів», – повідомила Дворнікова.

Також під час форуму було показано короткометражний документальний фільм про те, як виглядав Ірпінь до повномасштабної війни та як він виглядає після серйозних руйнувань.

У ході форуму представники України наголосили, що наша країна не просто воює з Росією – вона воює за весь світ і захищає Європу від третьої світової війни.

«Світ має бачити, що відбувається в Україні, яке жахливе варварство і руйнування, якого завдає нам Росія, і тому ми не повинні мовчати, ми маємо поширювати правду про всі ці події», – заявив секретар Посольства України в Чорногорії Анатолій Демещук.

Ексзаступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак сказала, що весь світ має знати, що путінська Росія – це зло, проти якого ми всі повинні виступити.

«Якщо ми всі разом не станемо на заваді російському тирану, він прийде на всю територію Європи, він не зупиниться. Ми мусимо разом протистояти цій біді, інакше ми всі загинемо або будемо невільниками, рабами», – підкреслила Щербак.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини