Для відновлення електропостачання у Броварській громаді потрібно 3 доби, - Сапожко

Для відновлення електропостачання у Броварській громаді потрібно 3 доби, - Сапожко

Електропостачання в Броварській громаді скорочено з 240 МВт до 170 МВ. Для відновлення пошкодженого об'єкта інфраструктури потрібно 3 дні.

Про це на оперативній нараді повідомив міський голова Ігор Сапожко з посиланням на інформацію від ДТЕК.

"За довоєнних умов, Броварська громада використовувала 300 МВт електроенергії, під час застосування "віялових" відключень витрати складають у межах 240 МВт. Та після сьогоднішньої нічної атаки іранськими дронами об'єктів критичної інфраструктури, потужності на Броварську громаду зменшено до 170 МВт", - зазначив Сапожко.

За словами міського голови, із п'ятниці, 16 грудня, досьогодні в громаді діяла тимчасова схема подачі електроенергії для населення. Проте потужностей дуже бракує.

"На сьогодні в роботі понад 100 заявок, що стосуються заміни запобіжників у трансформаторних підстанціях" - , повідомив мер.

Нині задля забезпечення роботи трансформаторів задіяно 4 бригади "Київобленерго".

"Працівники "Укренерго" і "Київобленерго" працюють злагоджено в цілодобовому режимі, завдяки цьому маємо електропостачання раніше передбачуваного", наголосив Сапожко.

Проте після нічної атаки об'єктів інфраструктури іранськими дронами, енергосистема працює в аварійному режимі.

Мер повідомив, що призначено нового керівника відокремленого Броварського РЕМ, із яким обіцяв познайомити начальників комунальних служб задля тісної комунікації під час роботи в аварійному режимі.

За словами Сапожка, задля відновлення пошкодженого об'єкта, щоб забезпечити електроенергією Броварську громаду, потрібно щонайменше 3 дні.

Сапожко пообіцяв із керівником Броварського відділу ДТЕК якнайшвидше "вирівняти ситуацію" - дещо розвантажити трансформатори, змінивши подачу електроенергії. Тому надав доручення керівникам ЖЕКів з'ясувати, скільки і від якого ТП споживає електроенергії кожен будинок, щоб спланувати можливість переключення ліній.

Сапожко зазначив, що на сьогодні знають кожну адресу, де немає світла через аварійні відключення, і заявки на усунення аварій є не лише в Контакт- центрі, а й диспетчера ДТЕКу.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини