На Київщині посадовці сільської ради привласнили десятки гектарів землі

На Київщині посадовці сільської ради привласнили десятки гектарів землі

Ексголова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі.

Про це розповіли в Національній поліції України.

Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

"Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України Андрій Чмир розповів, що під час розслідування правоохоронці встановили роль кожного з учасників незаконної схеми заволодіння землі. За його словами організатором та виконавцем був колишній голова сільської ради Віти-Поштової. До схеми він залучив двох депутатів сільради, один з яких був депутатом округу, де знаходиться земля військової частини", - інформує джерело. 

Ексголові сільської ради Віти-Поштової та трьом його спільникам оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем. Підозрюваним загрожує до шести років тюрми. Слідство під керівництвом Офісу генерального прокурора України триває.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини