Викрито жителя Бородянки, який хотів виїхати за кордон з підробленими документами

Викрито жителя Бородянки, який хотів виїхати за кордон з підробленими документами

Мешканець Бородянки намагався покинути державу через пункт пропуску «Серпневе» в Болградському районі Одеської області з підробленими військовим квитком та медичною довідкою, що засвідчували непридатність власника до військової служби за станом здоров’я.

Про це повідомила пресслужба ГУНП в Одеській області.

Його було викрито у вересні, коли він намагався пройти паспортний контроль. Охоронці кордону одразу виявили ознаки підробки у наданих громадянином документах, про що повідомили в поліцію.

Зазначається, що співробітники відділення поліції № 2 Болградського районного відділу поліції вилучили військовий квиток та довідку про проходження військово-лікарської комісії і направили на експертизу, висновок якої підтвердив, що вони недійсні.

За інформацією поліцейських, бородянець, не маючи жодних законних підстав виїхати з України, через месенджер «Telegram» замовив у невідомої особи підроблені документи, надіслав свої особисті дані для їх виготовлення і перерахував за послугу на отриманий картковий рахунок 2500 доларів США. Через тиждень «ухилянт» отримав замовлення в одному з поштових відділень і направився за кордон.

Зазначається, що за таке правопорушення чинне законодавство передбачає покарання штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини