У Броварах неплатників аліментів залучатимуть до прибирання та благоустрою міста

У Броварах неплатників аліментів залучатимуть до прибирання та благоустрою міста

Міськвиконком Броварів ухвалив програму, яка передбачає організацію суспільно корисних робіт для злісних боржників із виплати аліментів.

Про це повідомляє«Трибуна-Бровари».

За допомогою цієї програми влада хоче захистити права дітей та примусово стягнути борги з аліментів із неплатників.

Зазначається, що ця програма розрахована на 2023-2027 роки. Щороку на її реалізацію місто виділятиме по 150 тисяч гривень.

За законом, саме місцева влада зобов’язана надати місця, де порушники будуть відпрацьовувати покарання, а також має профінансувати виплати. Також виділені кошти планується витратити на придбання інвентарю та інших засобів для організації суспільно корисних робіт.

Проте «зароблені» гроші порушнику  не віддають. Їх переведуть на рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Вже встановлено перелік підприємств, де правопорушники відпрацьовуватимуть свій борг: ЖЕКи №1, 2, 3, 3, 4 і 5.

Перелік робіт, які виконуватимуть правопорушники, доволі великий:

  • прибирання прибудинкових територій багатоквартирних будинків від сміття, також транспортування сміття у визначене місце;
  • сезонні роботи з благоустрою, прибирання території від опалого листя, снігу, завантаження його на транспортний засіб або ємність вручну;
  • утримання в належному стані контейнерів, урн, очищення їх від сміття, завантаження сміття на транспортний засіб вручну;
  • підмітання горищ, підвалів, бойлерних приміщень, прибирання та транспортування бруду у визначене місце;
  • прибирання туалетів у приміщеннях та інші види робіт.

«Якщо після рішення суду людині призначається покарання, наприклад, у вигляді штрафу, а в правопорушника нема коштів його сплатити, йому призначаються суспільно корисні роботи. Після того як людина відпрацює зазначену кількість годин, йому нараховуються гроші за відпрацьовані години в розмірі не менше, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці», – роз’яснив мер Броварів Ігор Сапожко.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Останні новини