Надав рашистам маршрути доріг для наступу на Київ: СБУ затримала старосту села Озера

Надав рашистам маршрути доріг для наступу на Київ: СБУ затримала старосту села Озера

Служба безпеки України затримала старосту селища Озера Гостомельської громади, який надав рашистам маршрути доріг для наступу на Київ.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Встановлено, що 24 лютого минулого року він зорієнтував на місцевості окупаційні угруповання рф під час їхнього наступу на Київ.

Саме він надав рашистам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун.

У подальшому староста супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українських селища і намагались прорватися до Києва.

Також під час захоплення частини регіону він отримав від агресора автомат АК-74С та нарукавну пов’язку білого кольору, як розпізнавальний знак російських окупантів.

У такому «вигляді» особисто брав участь у патрулюванні місцевих населених пунктів і «зливав» до штабу загарбників адреси помешкань українських патріотів.

Крім того, він організовував «розквартирування» особового складу зс рф в оселях людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт.

Після звільнення регіону він залишився у селищі, сподіваючись уникнути правосуддя.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

 

Останні новини