Бульдозером вже знищено 25 га: на Київщині рейдери забудовують заповідні ліси

Бульдозером вже знищено 25 га: на Київщині рейдери забудовують заповідні ліси

Рейдери почали знищувати заповідний об'єкт «Урочище Ярове» та цінні ліси під забудову котеджами. 

Про це повідомляє Володимир Борейко, директор громадської організації «Київський еколого-культурний центр». 

За словами еколога, нещодавно рейдери та забудовники напали на заповідний об'єкт - пам'ятку природи місцевого значення «Урочище Ярове», який знаходиться в Бучанському районі Київської області біля села Бобриця. Вони незаконно захопили 10 земельних ділянок по краю заповідного об'єкта, причому одна ділянка - прямо в центрі пам'ятки природи. 

Зараз там працює бульдозер, який знищив весь ліс на площі 25 соток, де планується будувати котеджі. Власник цієї ділянки - колишній депутат місцевої влади. 

Пам'ятка природи "Урочище Ярове" була створена рішенням Київської обласної ради 9 вересня 2021 року в кварталі 72, виділ 1 Ірпінського (Приміського) лісництва Київського лісгоспу. 

Володимир Борейко додає, що ще в 2021 році Київський лісгосп вже звертався в Київську обласну прокуратуру з приводу незаконного захоплення рейдерами цих лісів, але порушення не було зупинено. Тому зараз рейдери вже почали знищувати цей заповідний об'єкт бульдозерами. 

Київський еколого-культурний центр звернувся за допомогою до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України. 

 
Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Останні новини