Нічна ракетна атака по Києву: кількість загиблих зросла

Вночі 24 червня Росія атакувала Київ ракетами. У Соломʼянському районі столиці після третьої години ночі сталася серія вибухів, які призвели до пожежі в одному з багатоповерхових будинків. Попередньо встановлено, що уламки ракети потрапили в верхні поверхи житлової споруди.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Внаслідок влучання уламків у 25-типоверховий будинок у Соломʼянському районі, будівельні конструкції на 16, 17, 18 та 19 поверхах (з них найбільше пошкоджень на 18 поверсі) були частково зруйновані, повідомляють у КМВА. Пожежа охопила окремі ділянки на різних поверхах будівлі. Екстрені служби оперативно надійшли на місце події.

На жаль, три особи загинули внаслідок влучання уламків ракети у будинок. Постраждали ще 11 осіб, які отримали різні травми різного ступеню важкості. З них трьох було госпіталізовано для надання медичної допомоги.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи у будинку. Загалом, з будинку вдалося врятувати 24 людини, зокрема трьох осіб, які були деблоковані з-під завалів, а також одну людину, яка була деблокована з ліфта.

Пожежу було локалізовано о 04:40, і до 06:30 вдалося повністю її ліквідувати.

Численні автомобілі, які були припарковані поруч з будинком, також постраждали — їх кількість становить принаймні 40.

Спеціалісти продовжують активні дії для евакуації та забезпечення допомоги всім, хто перебуває під загрозою.

Голова МВС України Ігор Клименко повідомляє, що місце події очеплене, правоохоронці розгорнули мобільний пункт прийому заяв від громадян. Особливо чекають звернень щодо безвісти зниклих осіб. Оскільки є невпізнані жертви, потрібен ДНК-аналіз для ідентифікації. 

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини