З населених пунктів Київщини хочуть зняти «чорнобильську зону»?

Уряд розробив проект постанови, якою пропонується перегляд населених пунктів Київської області, які станом на тепер віднесені до тієї чи іншої категорії зон радіоактивного забруднення територій внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Документ винесений на громадське обговорення, що триватиме до 22 липня поточного року.

Пропонований урядом перелік населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення опублікував у "Фейсбук" народний депутат України Володимир Арешонков.

"Прогнозую, що для багатьох новий перелік може стати неприємною несподіванкою, а тому звертаю увагу очільників громад, депутатів місцевих рад, громадських організацій, що в усіх нас дуже мало часу, щоб проаналізувати комплексно наслідки "оптимізації" зонування в контексті соціального захисту населення", - наголосив депутат. 

Депутат закликає об’єднатись навколо цієї надважливої теми, зважено підійти до аналізу урядової постанови, яка ще не набула чинності, аби уникнути соціальних потрясінь і напруги серед населення.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини