Староста Ворзеля назвав росію "старшим братом" (ВІДЕО)

Староста Ворзеля Андрій Липовецький у своїй промові на честь дня народження селища назвав Росію "старшим братом" який змусив українців "задуматися, чи правильно вони рухаються".

Про це йдеться у відео опублікованому на телеграм-каналі "Ірпінь, Буча, Гостомель, Київ, Ворзель"

Липовецький також назвав війну "складнощами", що виникли через "родича".

Водночас на цьому Липовецький не зупинився. 

"Бажаю Божої благодаті, яка нам потрібна щоденно для того, щоб ми могли нормально, спокійно перенести всі ті труднощі, які нам послав сьогодні наш родич чи наш брат старший і дав нам задуматися над нашим життям, чи ми правильно чи неправильно рухаємося",
– заявив староста.

Нагадаємо, в російська окупація перетворила життя Ворзеля у справжнє пекло. Загарбники вбивали місцевих жителів. Їх ховали біля будинків. Люди пригадують, що серед убитих – цілі родини.

Після звільнення Ворзеля від російських загарбників на дорогах фіксували розстріляні автомобілі. Місцеві жителі були змушені носити на собі та кріпити біля осель білі ганчірки. У Ворзель окупанти зайшли у перші дні повномасштабного вторгнення. У колоні було близько 50 одиниць техніки. Техніка стояла фактично біля кожного будинку.

Люди ховалися від загарбників у підвалах. Росіяни кидали туди димові шашки. Живі були змушені ночувати поруч із померлими.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини