На Виноградарі в Києві повністю висохло Синє озеро через будівництво багатоповерхівки (ФОТО)

У Києві в мікрорайоні Виноградар повністю висохло Синє озеро. Водойма обміліла через будівництво нової багатоповерхівки поблизу.

Про це повідомляє громадський активіст та засновник Команди порятунку тварин Києва Михайло Сторожук.

За інформацією, колись на цій території жили та розмножувалися болотяні черепахи та безліч інших видів тварин.

«Озеро померло, так і не дочекавшись допомоги з бюджету міста, який нібито виділив його ще кілька років тому. Дуже шкода, бо життя своє озеро віддало за побудову страшної сірої багатоповерхівки, яку так і не довели до ладу», — зазначає Михайло Сторожук.

За останні 40 років від початку будівництва на берегах озера, воно дуже обміліло. У травні 2023 року його площа суттєво зменшилася, а з’єднувальна протока пересохла.

"Цього року комунальники планували розчистити озеро. Проєктними рішеннями передбачалося виконати розчищення озера на глибину 5 м для розкриття ґрунтових джерел, що спричинило б додаткове наповнення, а також покращило б екологічний стан озера", - йдеться у повідомленні. 

Раніше на сайті Київської міської ради з’явилася петиція, у якій кияни просять столичну владу врятувати Синє озеро в Подільському районі Києва та є єдиним у місті озером льодовикового періоду.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини