Кагарлицька лікарня потерпає від браку фінансування

Кагарлицька лікарня потерпає від браку фінансування

Кагарлицька лікарня потерпає від браку фінансування. Скрутна фінансова ситуація в медзакладі, зумовлена перш за все його незавантаженістю: зі 130 ліжкомісць задіяно менше половини.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на сторінку місцевої тергромади.

За інформацією, 25 жовтня Кагарлицький міський голова Олександр Панюта за участю заступників міського голови, секретаря ради, керуючої справами виконкому, представників депутатського корпусу, управління фінансів провів робочу зустріч із керівництвом та працівниками комунального некомерційного підприємства Кагарлицької міської ради «Кагарлицька багатопрофільна лікарня».

"Лейтмотивом розмови була скрутна фінансова ситуація в медзакладі, зумовлена перш за все його незавантаженістю: зі 130 ліжкомісць задіяно менше половини. Було б добре, якби просто люди перестали хворіти, але насправді пацієнти часто їдуть лікуватися в Обухів, Миронівку, Київ чи деінде. Загострює ситуацію те, що на тлі економічних негараздів середня заробітна плата медперсоналу в Кагарлику солідно перевершує показники регіону, а ще те, що НСЗУ, що забезпечує основне утримання, більше не фінансуватиме «ковідний» пакет послуг, а також пакет медичних послуг під назвою «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги», - йдеться у повідомленні.

У ході гострої дискусії, що тривала близько години, було резюмовано: колектив має консолідуватися довкола директора, оптимізувати роботу закладу таким чином, щоб забезпечити його самодостатність і повноцінне функціонування.

Останні новини