Новобудови у селі Білогородка на Київщині: у забудовника немає документів та дозволів

У селі Білогородка на Київщині другу чергу будинків житлового комплексу "Амстердам", який належить житомирському бізнесмену Віктору Свинарчуку, було зведено без отримання для цього відповідних дозволів.

Про це активістам ВГО "Стоп корупції", які вирішили розібратися в незаконному будівництві, повідомив менеджер із відділу продажів ЖК.

Правозахисник ВГО "Стоп корупції" Олександр Омельченко розповів "СтопКору", що у селі Білогородка за адресою вул. Гетьманська 45 було збудовано другу чергу будинків у житловому комплексі "Амстердам" без документів, які надають цьому дозвіл.

Активісти поспілкувалися з менеджером із відділу продажів. Він підтвердив, що документів на другу чергу в них немає, навіть попри те, що вона уже зведена. Таким чином вони спершу будують нерухомість, а потім отримують дозволи на її будівництво.

"Після експертизи подаємо на введення будинку в експлуатацію. Тільки спершу подаємо на дозвіл виконання будівельних робіт, а потім, як його отримаємо, через один-два місяці вводимо в експлуатацію. У нас завжди так – місяць-два між початком і виконанням", – розповів менеджер.

Варто зауважити, що в уже зведених споруд житлового комплексу клас наслідків становить СС2. За словами юриста "СтопКору" Володимира Клименка, згідно з ч. 1 ст. 37 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" будівництво з таким класом наслідків не може розпочинатися без дозвільних документів.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини