Суд обрав запобіжний захід Ржищівському міському голові: Крістіну Чорненьку відсторонено від посади

Вчора, 23 червня, відбулось засідання Обухівського районного суду з обрання запобіжних заходів щодо Ржищівського міського голови Крістіни Чорненької.

Про це повідомила Крістіна Чорненька на своїй сторінці у "Фейсбук". 

Суд ухвалив рішення про відсторонення від посади міського голови терміном на 2 місяці, а також зобов’язав знаходитися за місцем проживання у період з 22:00 до 6:00.

"Дана ухвала буде оскаржуватися мною в апеляції", - написала Чорненька. 

За інформацією, до суду надійшла заява від депутатів Ржищівської міської ради через можливий вплив на підлеглих осіб та депутатів з боку міського голови при перебуванні на посаді.

Суть підозри полягає в тому, що на думку слідства, бюджет громади недоотримав кошти від використання земельних ділянок під час її використання Максимом Шевчуком (2021 рік) та Оленою Новашок (2022 рік). Один з ініціаторів подання звернення до правоохоронних органів - депутат від партії «Україна Славетна» Анатолій Шевчук (батько Максима Шевчука).

"Перебування Чорненької К. І. на займаній посаді в подальшому може перешкоджати проведенню об'єктивного судового розслідування в даному кримінальному провадженні шляхом здійснення нею протиправного впливу на підпорядкованих їй посадових осіб органів місцевого самоврядування", - йдеться у клопотанні. 

"Своїм опонентам повідомляю вчергове - всупереч «висмоктаних з пальця справ», спроби зробити «ручного мера», політичний тиск представників проросійських партій разом з політсилою Коломойського «За Майбутнє» моя позиція залишається незмінною: ніяких "договорняків" та розподілу посад з вами не буде; Ржищів буде адміністративним центром Ржищівської громади, а не старостинським округом іншої громади", - написала Чорненька. 

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини