У Бородянці відкриють центр соціально-психологічної реабілітації

У Бородянці відкриють центр соціально-психологічної реабілітації

У Бородянці відкриють реабілітаційний центр, який надаватиме сучасну психологічну допомогу ветеранам, членам їхніх родин та інших людям.

Про це повідомила міністерка в справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Центр повинні відкрити на місці зруйнованого танковим пострілом російських військових іншого центру соціально-психологічної реабілітації населення.

«Наші героїчні психологи центру навіть під час окупації продовжували надавати допомогу, вони набули унікального досвіду надання психологічної підтримки в надзвичайно кризових умовах. Такого досвіду зараз не має ніхто з психологів у світі», – зазначає міністерка.

Проєкт узяв під патронат президент Володимир Зеленський, який віддав на його відновлення 100 тисяч доларів, які отримав разом з Медаллю Свободи, яку вручають у США видатним світовим діячам.

Гроші для будівництва шукають і в міжнародних партнерів, наприклад у Польщі, чий уряд вже підтримав ініціативу.

«Ми провели відповідні консультації і поставили собі дедлайни. Зараз ведеться робота з підготовки й затвердження проєктно-кошторисної документації, також іде активна співпраця з місцевою владою. Команда Мінветеранів зробить усе можливе, щоб Бородянка-Центр був оснащений сучасним обладнанням, новими методиками та відкрив свої двері вже в цьому році», – пояснює Лапутіна.

Наразі психологічну підтримку ті, хто цього потребує, можуть отримати на гарячій лінії кризової підтримки за номером – 0 800 33 20 29. Там працюють 14 фахових психологів, які пройшли відповідну супервізію і мають необхідну кваліфікацію, а від початку роботи лінії до них звернулися вже вісім тисяч разів.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Останні новини