У Броварах планують облаштувати нову систему оповіщення населення та підсилити тероборону

У Броварах планують облаштувати нову систему оповіщення населення та підсилити тероборону

У Броварах у 2023 році планують облаштувати нову систему оповіщення населення. У закладах освіти та інших місцях скупчення людей встановлять ревуни і динаміки. Таких точок планується 36. На закупівлю обладнання і його монтаж депутатам на черговій сесії 23 грудня пропонуватимуть закласти 7,1 млн гривень. «Бюджетна» комісія таке рішення підтримала.

Про це повідомляє Трибуна-Бровари. 

«Нова система оповіщення буде ефективнішою і працюватиме автоматично, бо зараз працює в телефонному режимі.  Зараз усе залежить від того, як швидко відреагує черговий і як швидко він дасть команду по Київщині після сигналу з центрального пульту. Затримка може бути 5-7 хвилин», – повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Василь Довгань під час засідання «бюджетної» комісії.

На забезпечення роботи територіальної оборони в броварській громаді на 2023 рік заплановано виділити 22 млн грн. Ці гроші підуть на допомогу нашій військовій частини та батальйону ТРО. Гроші заплановані на закупку:

  • тепловізорів, радіостанцій, антен, акумуляторів, палива, спорядження, екіпірування та харчування.

Але в умовах війни потреби у фінансуванні можуть оперативно змінюватися. Наприклад, на початку цього року на тероборону виділили всього 700 тис.грн, але з початком війни бюджет зріс до 45 млн грн. І протягом року ще змінюватиметься.

«У цьому році місто повністю забезпечило нашу військову частину генераторами, спальниками, пральнями… Але невідомо, які потреби виникнуть у військових у майбутньому», – зазначив Василь Довгань.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини