У Броварах працюють сім "Пунктів незламності": адреси

У Броварах працюють сім "Пунктів незламності": адреси

Сім «Пунктів незламності» запрацювали в Броварах із вечора 23 листопада. Їх облаштовували протягом кількох днів та відкрили після ракетного удару по енергетичних об’єктах, коли в Броварах зникло світло.

Про це повідомляє видання ТРибуна-Бровари. 

«Пункт незламності» – це місце з посиленою інфраструктурою, яке розраховано надавати допомогу громадянам в умовах блекауту.

Там люди можуть підзарядити гаджети, спіймати Wi-Fi, обігрітися, випити чаю та отримати медичну допомогу. Навіть є облаштовані дитячі куточки. Зараз в усіх пунктах чергує поліція.

  1. Вул. Героїв Небесної Сотні, 15-А

У закладі дошкільної освіти «Червоні вітрила» постійне електропостачання, облаштована можливість підзарядити гаджети, пропонують чай та печиво. Сам дитсадочок не працює, бо потужності генератора бракує на роботу кухонних плит. Якщо виникне потреба облаштувати тимчасовий пункт для перебування людей,  для цих потреб використають актову залу. Вже заготовлені матраци.

Пункт незламності, заклад дошкільної освіти «Червоні вітрила»

https://brovary.net.ua/wp-

Закладі дошкільної освіти «Червоні вітрила»

  1. Вул. Героїв Небесної Сотні, 13

Пункт розташований у ліцеї № 9 поруч із садочком «Червоні вітрила». Ліцей і пункт живляться від одного стаціонарного генератора на 27 кВт. У холі можна підзарядити гаджети. У першій половині дня пункт пустий, але вчора ввечері людей було багато, кажуть чергові.

https://brovary.net.ua/wp-

Пункт незламності, ліцей №9

У ліцеї №9 сьогодні встановили систему супутникового мобільного зв’язку Starlink. Мер планував обладнати всі “Пункти незламності” таким зв’язком, але це поки що єдиний.

https://brovary.net.ua/wp-

Система супутникового мобільного зв’язку Starlink, ліцей №9

3  Вул. Ярослава Мудрого, 55

Пункт розташований у пожежно-рятувальній частині № 56. Рятувальникам вдалося зробити звичайне робоче приміщення справді затишним місцем, де кожен охочий може випити чаю з печивом та цукерками, для дітей є м’які іграшки. Приміщення постійно живиться електрикою від генератора, також є твердопаливний котел для автономного обігріву.

Пункт незламності у пожежно-рятувальній частині № 56

Твердопаливний котел

  1. Вул. Героїв України, 15

Пункт у міськвиконкомі розташували в найбільшому приміщенні – сесійній залі. Зазвичай у виконком неможливо було потрапити без спеціального документа, тепер пускають усіх. Охочих підзарядити гаджет та скористатися інтернетом стільки, що працівники не встигають приносити подовжувачі. Ольга живе поруч – на бульв. Незалежності. Жінка прийшла підзарядити телефон із дитиною, бо садочки не працюють.

Ольга з донькою Уляною

Міськвиконком. Багато відвідувачів не вистачає розеток

  1. Вул. Володимира Великого, 6 (Торгмаш)

Подача електрики на пункт, що розташований у ліцеї №2, забезпечується цілодобово. Якщо вимикається світло, то мобільний генератор вивозять на вулицю і запускають. У центральному холі є додаткові розетки, запаси води, чай, печиво. На Торгмаші – це єдиний «Пункт незламності».

Пункт незламності, ліцей №2

  1. Вул. Симона Петлюри, 11- А ( 21 ДПРЧ)

Як рятувальники облаштували “Пункт незламності”, можна переглянути в нашому відео.

 

  1. Вул. Київська 306. Пункт розташовано в ліцеї №5. Треба зазначити, що 24 листопада, на другий день роботи «Пунктів незламності», через повідомлення про замінування, з броварських ліцеїв вивели всіх учнів. Тому пункт у ліцеї №5, як і в інших навчальних закладах, на момент нашого візиту тимчасово зачинили.

https://brovary.net.ua/wp-

Пункт незламності, ліцей №5

Вдень у пункті відвідувачів значно більше, ніж увечері, кажуть чергові.

У пунктах, там де вели облік за вечір 23-го і першу половину 24-го листопада, кількість відвідувачів різна. Найбільше прийшло в пункт, облаштований у ліцеї №9 – 31.

“Пункти незламності” працюють цілодобово, за виключенням пункту на вул. Героїв України, 15, який працює до 22.00.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини