У держзраді запідозрили співробітника "Укроборонпрому", який здавав позиції ЗСУ на Київщині

У держзраді запідозрили співробітника "Укроборонпрому", який здавав позиції ЗСУ на Київщині

У державній зраді підозрюють інспектора з охорони праці ДК "Укроборонпром", який на початку повномасштабного вторгнення Росії здавав позиції Збройних сил України на Київщині.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

"За даними слідства, у березні 2022 року чоловік передавав російському куратору інформацію про результати ракетних і артилерійських обстрілів Києва та прилеглих територій, а також відомості про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування сил і засобів ЗСУ", - сказано в повідомленні.

Також після ракетних ударів по житлових будинках підозрюваний надсилав фотографії з місця ураження, зображення пошкоджених конструкцій з точною адресою та фрагментів боєприпасів, якими було завдано удар, а отримані дані ворог використовував для завдавання нових артилерійських та ракетно-бомбових ударів по українських позиціях.

В Офісі генпрокурора зазначають, що підозрюваному запропонував співпрацю з ворогом колишній однокласник, який є співробітником уряду РФ, отримані дані він передавав представнику Міноборони РФ.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді інспектору з охорони праці ДК "Укроборонпром" (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу).

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Останні новини