У Фастові цього року замість ялинки облаштують локацію для дітей

У Фастові цього року замість ялинки облаштують локацію для дітей

Звичну фастівчанам ялинку перед Палацом культури у цьому році не ставитимуть. Замість неї на П’ятачку облаштують локацію для дітей. Там же прикрасять живе деревце. Про це місцевим ЗМІ розповів міський голова Фастівської громади Михайло Нетяжук.

Про це повідомляє ФастівNews.City.

«З однієї сторони, йде війна, і дуже багато українців загинули, тому буде неправильно влаштовувати якісь феєричні святкування, - пояснює очільник громади. - З іншої сторони, фахівці проєкту «Моє серденько», які працюють зараз з дітьми, спеціалісти-психологи говорять про те, що для дітей потрібно робити речі, які їх відволікають і дають їм позитивні емоції. Уже не кажемо, що їхнім батькам вони потрібні теж».

Проте, враховуючи настрої громади, штучну ялинку у цьому році не встановлюватимуть. Тим більше, робити це на площі Перемоги, перед Палацом культури, як раніше, недоречно, зазначає міський голова. Адже поряд – у храмі святого Миколая, прощаються із загиблими на війні військовослужбовцями.

Тому на П’ятачку прикрасять живу ялинку, щоб створити локацію для дітей. Там же організують невеличке свято для маленьких фастівчан.

Через війну, проблеми з електропостачанням і заборону на використання святкової ілюмінації не будуть прикрашати гірляндами і площу перед фастівським костелом. Вертеп планують встановити у храмі, розповіла Віра Старинська, куди й запрошують фастівчан.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та головні новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно!

Останні новини