У Київській області збудували гуртожиток для комах (ФОТО)

Незвичайний будиночок для комах віднедавна прикрашає територію філії «Вищедубечанське лісове господарство». Лісівники змайстрували його разом з вихованцями Жукинське шкільне лісництво, аби допомогти комашкам затишно перезимувати.

Про це повідомляє сторінка «Ліси України».

Як йдеться у повідомленні, будиночки для комах – це спеціальні конструкції, що складаються з окремих секцій та призначені для створення комфортних умов для проживання комах, які виконують важливі ролі в екосистемах.

«Для того, аби привабити різні види комашок, «кімнати» облаштували різноманітними екоматеріалами: шишками, деревиною, соломою, гілками, корою тощо. Враховуючи різні уподобання майбутніх мешканців щодо температурних режимів, будиночок встановили у тінистому місці, де певну частину дня доволі сонячно. Навколо будинку також ростуть липи, які неабияк приваблюють комах», - пояснюють фахівці.

Лісівники вже помітили перших мешканців будиночка, але для повного його заселення необхідно ще близько 2-3 місяців. Тут комашки перезимують, а вже наступного літа допомагатимуть із запиленням рослин та захищатимуть культурні рослини від комах-шкідників.

Як роз’яснили фахівці, попри свої маленькі розміри, комахи відіграють значну роль в житті природи: запилюють рослини та допомагають боротися зі шкідниками. Такі будиночки слугують своєрідним прихистком для корисних комах та сприяють збільшенню біологічного різноманіття.

Як правило, вони мають різні форми, розміри та отвори, які відповідають потребам конкретних видів комах. Приміром, сонечка селяться у невеликих закритих одна від одної комірках, солома або деревина приваблюють золотоочок, які живляться багатьма шкідниками, а одинокі бджоли полюбляють бамбукові палички та каміння чи цеглу з дірочками, щоб вони могли надійно влаштуватися.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини