“Укрпошта” анонсувала випуск нової марки “Хрест бойових заслуг": стартувало передзамовлення

Сьогодні, 2 жовтня, стартувало передзамовлення на придбання маркового аркуша "Хрест бойових заслуг". Тираж марки складе 75 тис. маркових аркушів. 

Про це йдеться у повідомленні пресслужби “Укрпошти”. 

За інформацією, Укрпошта готується презентувати художню поштову марку у жовтні.

"Сьогодні, 2 жовтня, стартувало передзамовлення на придбання маркового аркуша "Хрест бойових заслуг", який буде надіслано після введення марки в обіг та конверту "Перший день. Хрест бойових заслуг", який замовники отримають за фактом його виготовлення", - інформує джерело.

В Укрпошті наголосили, що марка доповнить серію "Нагороди України", започатковану національним поштовим оператором у 1997 році. Загалом у рамках серії вийшло 12 марок із зображеннями найвищих відзнак України. Дата введення марки "Хрест бойових заслуг" в обіг буде анонсована національним оператором окремо”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що тираж марки буде – 75 тис. маркових аркушів, номіналом 15 гривень. Також буде випущено конверт “Перший день” тиражом 35 тис. примірників. 

“Автор дизайну відзнаки "Хрест бойових заслуг" – Олександр Лєжнєв. Дизайн поштової марки, конверту "Перший день" та штемпеля "Перший день" розробив відомий українськийм художник Володимиром Таран, з яким Укрпошта співпрацює вже багато років. Окрім зображень марок та конвертів, митець є автором дизайну монет і банкнот, а також книжкової ілюстрації”, – зазначили вв “Укрпошті”.

В “Укрпошті” нагадують, що відзнаку "Хрест бойових заслуг" встановлено Президентом України Володимиром Зеленським 5 травня 2022 року для відзначення військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, які проявили себе в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за їх видатну особисту хоробрість та відвагу під час виконання бойових завдань в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення зі супротивником.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини