В Ірпені на Київщині завершать відбудову дитсадка (ФОТО)

До Дня Незалежності в Ірпені буде завершено реконструкцію дитсадка "Рута", який зазнав сильних обстрілів.

Про це повідомляє у дописі першого заступника мера Ірпеня Андрія Кравчука.

За інформацією, цей дитсадок зазнав найбільших пошкоджень у громаді через російську окупації. У результаті неодноразових обстрілів приміщення, вибухової хвилі та пожежі заклад було пошкоджено на 75%.

"До великої війни "Радість" був одним із найбільших садочків у громаді, його відвідували близько 400 дітей густонаселеного мікрорайону міста, з якими займалися 65 працівників", - інформує джерело. 

Зазначається, що до відбудови закладу залучили уряд Литви, і в честь допомоги литовського народу перейменували його на "Рута". Балтійська країна виділила на відбудову 3,4 млн євро.

"Після проведених робіт з відновлення в дитсадку буде нова сучасна триповерхова будівля площею більше 4500 м2. Садочок зможуть відвідувати близько 400 вихованців, об’єднаних у 13 груп. У закладі буде музична та спортивна зали, кабінети для додаткових занять, сучасні спортивні та ігрові майданчики", - додав заступник мера. 

За словами Андрія Кравчука, для дітей з особливими освітніми потребами створені усі належні умови для навчання та виховання (пандус, ресурсна кімната, навчальне обладнання). У підвальному приміщенні закладу буде укриття з сучасним обладнанням.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини