В Ірпені на місці знищеного окупантами ринку буде площа Свободи з велодоріжками та фонтаном

В Ірпені на місці знищеного окупантами ринку буде площа Свободи з велодоріжками та фонтаном

В Ірпені на місці знищеного окупантами старого ринку облаштують площу Свободи.

Про це пише «Pragmatika.media».

24 лютого в результаті проведеного архітектурного конкурсу на облаштування площі перемогла команда архітекторів на чолі з Мариною Данильцевою. Журі конкурсу серед переваг відзначили, що проєкт, розроблений за ініціативи «Irpin Reconstruction Summit», відповідає сучасним дизайн-трендам та є найбільш реалістичним для втілення.

photo 12

Команда запропонувала звільнити вулиці від паркування, яке розташовувалося раніше навколо ринку, і натомість надати більше простору для пішохідних зон та велодоріжок. Всередині площі розмістити невеликий парк з ландшафтною підсвіткою дерев в темний час доби.

0f3a3675 496a 4e36 a742 859412fe57f8

У парку буде розташована зона для відпочинку з перголою, що дає тінь в сонячний день, а серцем композиції є сухий фонтан зі скульптурою, що символізує свободу. Для освітлення фонтану використовуються точкові світильники, також підсвічені струмені води.

Фрагмент композиції «Безпечний простір» скульптора Гузенка Кирила розміщений у візуалізації як приклад для майбутньої скульптури, що буде обрана на конкурсній основі.

У торговому домі передбачено підземний паркінг з укріпленням, який може слугувати як укриття.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Останні новини