В Українці ремонтують бомбосховище у дитсадку: ціни на будматеріали завищені вдвічі

В Українці ремонтують бомбосховище у дитсадку. Ціни будматеріалів завищені у 1,5-2,5 рази.

Про це пишуть Наші гроші.

Управління гуманітарного розвитку Української міської ради (Київська обл) 18 липня уклало договір на поточний ремонт бомбосховища у садочку «Хоровод» в м.Українка по вул.Юності,23. Роботи за  2,44 млн грн виконає з ФОП Тума Світлана Анатоліївна. Ремонт повинні виконати до 25 серпня, повідомляється у системі «Прозорро».

При порівнянні кошторисних цін з ринковими виявлені завищені ціни на наступні товари.

Ceresit CT 17 (грунтовка глибокопроникна) в кошторисі  вказана по 89,88 грн/кг без ПДВ, а в «Епіцентрі» можна купити за 46,3 грн/л з ПДВ.

Провід ВВГ пнг 3*1,5 в кошторисі закладено по 48 грн/м без ПДВ, а в магазинах можна купити за 23,34 грн/м з ПДВ, тобто у два з половиною рази дешевше.

Ціна на провід ВВГ пнг 3*1,5 у кошторисі вказана 58 грн/м без ПДВ, а ринкова ціна на нього становить 39 гнр/м з ПДВ.

Дещо менше завищені ціни на суміш універсальну Siltec «Сухий бетон». У кошторисі її ціна вказана по 8 грн/кг без ПДВ (9,60 грн з ПДВ), а ось в гіпермаркеті «Епіцентр» її можна купити за 6,16 грн/кг з ПДВ.

ФОП Тума Світлана Анатоліївна, яка отримала підряд на ремонт цього бомбосховища родом з міста Курахове, Донецької області. Після реєстрації ФОПом у 2020 році отримала сім підрядів на 2?47 млн грн.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини