Власники елітних джипів знищують унікальні заказники на Київщині (ФОТО)

Джипери влаштовують полігони для власних розваг в унікальних природних заказниках Київщини.

Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр на своїй сторінці у «Фейсбук».

Зокрема, йдеться про два великих заказники, природа яких знищується колесами дорогих авто – заказник «Козинський» та заказник «Васильківські Карпати» в Обухівському районі

Як зазначають екологи, заказник «Козинський» джипери перетворили на свій полігон: «Навколо видно сліди коліс, на одну третину заказник уже знищено».

Горбиста місцевість «Васильківських Карпат» стала улюбленим місцем для джиперів ще з 2010 року.

«Тут проводив змагання з джипінгу один із синів Януковича. Щороку під колесами джиперів знищуються гнізда птахів, молоді зайченята, ящурки, комахи, рідкісні рослини. Так, джипери повністю знищили колесами джипів популяцію червонокнижної гронянкі півмісяцевої», - скаржаться природозахисники.

За їхніми словами, місцеві жителі неодноразово порушували питання перед владою про заборону джипінгу, але влада їх не чує.

Фахівці констатують, що дика природа від джипінгу в Україні, на відміну від США, Австралії, багатьох європейських країн, практично не захищена. На джипах можна розважатись у державних лісах, у горах, у водоохоронних зонах, більшості категорій об'єктів природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, заказник «Козинський» — ландшафтний заказник загальнодержавного значення розташовується в Обухівському районі Київської області біля села Козин. Заказник є природоохоронною територією, згідно з Указом Президента України від 10 лютого 1994 року № 750/94.

 

«Васильківські Карпати» — ландшафтний заказник місцевого значення, що розташований поміж селами Велика Бугаївка, Гвоздів, Крушинка, Рославичі Обухівського району Київської області. Створений згідно з рішенням 6-ї сесії ХХІІІ скликання Київської обласної ради від 2 лютого 1999 року .

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини