Як на Київщині відзначили День міста: Ірпінь, Бориспіль, Бровари та Фастів

Сьогодні 16 вересня, на Київщині низка міст відзначили День міста. Зокрема: Ірпінь, Бориспіль, Бровари та Фастів.

Про це йдеться в повідомленні Ірпінського міського голови Олександра Маркушинадопису мера Борисполя Володимира Борисенкапривітання Броварського міського голови Ігоря Сапожко та інформації Фастівської міської ради.

За інформацією, масові святкові заходи у містах не відбулися у зв’язку із воєнним станом. 

Зокрема мер Борисполя Володимир Борисенко, який наразі служить в лавах ЗСУ, привітав містян з Днем міста. Він нагадав, що вдруге цей день проходить у стані війни. Борисенко підкреслив, що святкувати громада буде вже після перемоги, а наразі “ми відмічаємо цей день”. 

В Ірпені громада прийняла рішення заплановані на свято кошти передати на підтримку ЗСУ. До Дня міста вперше підняли прапор “міста-героя”.

“Цей високий статус нам дав наш президент – Володимир Зеленський за перемогу. Це була одна з найважливіших перемог у Київській області – саме Ірпінь не дав захопити Київ”, – нагадав мер Ірпеня.

Міський голова Броварів привітав мешканців з 393 річницею міста. 

“Реалії сьогодення спонукають не до святкування, а до боротьби. Боротьби за свободу, за мир, за можливість спокійного життя на своїй землі”, – написав він.

У Фастові до 633 річниці міста вітання передають хештегом #Фастову_633. Напередодні свята за участі представників релігійних громад Фастівської громади відбувся молитовний сніданок. 

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини