Засновник видання «Моя Київщина» керував авто в стані наркотичного сп’яніння (ДОКУМЕНТИ, ВІДЕО)

Засновник та власник регіонального видання «Моя Київщина» Олексій Усачов керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння та, прикриваючись журналістським посвідченням, намагався уникнути відповідальності.

28 червня в Єдиному державному реєстрі судових рішень опублікована постанова Білоцерківського міськрайонного суду, якою журналіста визнали винним за частиною 1 статті 130 КпАП України («Керування транспортними засобами особами у стані сп’яніння»).

Сама подія сталася ще 26 березня. Під час комендантської години о 00:12 на одній із заправок в Білій Церкві співробітники патрульної поліції зупинили Усачова, який керував автомобілем «Range Rover» та порушив правила дорожнього руху.

 

Як йдеться в протоколі, в ході спілкування поліцейські помітили «явні ознаки наркотичного сп’яніння, а саме звужені зіниці, неприродна блідість, підвищена жвавість». Втім, журналіст категорично відмовився від проходження медичного огляду. На суді відмову пояснив тим, що була пізня година, а їхати в інший населений пункт далеко і звинуватив правоохоронців в порушенні його прав.

Зрештою, звинувачень у бік правоохоронців було багато. Наприклад, Усачов звинуватив патрульних в неправомірній евакуації його автомобіля та в тому, що йому довелося йти під дощем до найближчого пункту незламності понад кілометр, через що він застудився і довго хворів.

Звісно, прикривався Учасов і журналістським посвідченням. Його колега, яка їхала з ним в авто, у своїх свідченнях заявляла про переслідування та помсту. Мовляв, у виданні була низка критичних публікацій про працівників патрульної поліції міста Біла Церква і тому до них, як до журналістів було особливе ставлення.

Окрім того, за інформацією джерел, Учасов ще на місці відразу шукав спосіб уникнути відповідальності, користуючись зв’язками. З надією «вирішити питання» він звернувся до начальника Патрульної поліції Білої Церкви Василя Коряка (який до речі в лавах ЗСУ захищає країну на війні з росією).

 

Втім, жодна з тактик не спрацювала. А всі звинувачення у бік поліцейський спростував відеозапис з бодікамер, наданий суду.

В результаті, суд постановив визнати Олексія Усачова винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП («Керування транспортними засобами особами у стані сп’яніння») і наклав на нього адміністративне стягнення у розмірі 17 тисяч гривен.

Також суд позбавив журналіста правом керування транспортними засобами на 1 рік.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини