Збитки на 118 млн грн: на Київщині знайшли нелегальний піщаний кар'єр

На території Боярської громади Київщини злочинна організація організувала незаконне видобування піску. Організував нелегальний бізнес керівник комерційної структури, залучивши ще чотирьох осіб. 

 Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Кожен відповідав за свій напрям роботи: від керування процесом видобування до продажу піску кінцевим споживачам. Видобували пісок на землях сільгосппризначення, що перебувають у приватній власності. При цьому таку діяльність вони проводили без спеціального дозволу на користування надрами, акту про надання гірничого відводу та технічного проєкту на розробку родовищ тощо. Надалі пісок доставляли на майданчики з продажу будівельних матеріалів на території Київської області, що належали членам злочинного угрупування, та реалізовували фізичним і юридичним особам", - йдеться у повідомленні.

За інформацією, загалом фігуранти незаконно видобули понад 147 тисяч тонн піску, державі завдано збитків на суму 118 мільйонів гривень.

Поліцейські зібрали докази, які підтверджують причетність до незаконної діяльності п’ятьох осіб.

"Проводяться подальші заходи для відшкодування завданих державі збитків. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на їхнє майно", - пише пресслужба поліції.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини