Бузкове море: подружжя з Київщини створило лавандовий маєток

У Пристоличній громаді на Київщині розквітло лавандове поле.

Про це повідомляє на сторінці у "Фейсбук" Пристолична сільська рада. 

"Не всі знають, що на території Пристоличної громади є лавандове поле не гірше, ніж в Провансі",  -йдеться у повідомленні. 

Власники лавандового маєтку – подружжя Олександр і Катерина, які вирішили створити його у 2019-му році. Він знаходиться між селами Дударків і Займище.

«Ми мріємо зробити фестиваль середньовічної культури в нас на полі зі середньовічною музикою та костюмами, адже навкруги нашого поля сама пшениця та польові квіти», - ділиться своїми планами Олександр. Також планується звести так званий «барн» (ангар) для переробки лаванди, хоча і зараз тут виготовляють ефірну олію та лавандову воду, причому вручну.

Як кажуть власники лавандового маєтку, це не стільки бізнес, скільки стан душі, тому що догляд за лавандою потребує щоденної копіткої праці та неабияких людських зусиль. Окрім того, доводиться використовувати генератор для поливу й не тільки, бо електроенергії на ділянці немає. Саме тому для загалу фотосесії платні, але діти та військові можуть відвідувати поле і фотографуватися безкоштовно (для цього достатньо узгодити зручний час в Лавандовий маєток).

Зазначається, що за останні роки у Київській області й не тільки з’явилося чимало лавандових полів, але саме на території Пристоличної громади зростають рідкісні та одні з найкрасивіших сортів. Тут вирощуються два особливих сорти лаванди - англійський сорт Пітер Пен та французький сорт Гроссо (саме той, що росте на великих лавандових полях у Провансі).

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини