Не лікують, а знищують: у центрі Борисполя почали рубати ялини

У центрі Борисполя почали рубати ялини через грибкові захворювання. Фахівці радили не спішити з видаленням, а почекати весни та спробувати врятувати хоча б деякі з хворих ялин. 

Про це повідомляють Вісті. 

За інформацією, почали зрізати першу із семи ялин на вул. Героїв Небесної Сотні (біля будівлі колишнього райуправління освіти), запланованих до видалення на засіданні виконкому минулого понеділка.

Зазначається, що ці та інші ялини в центральній частині міста оглянув фахівець науково-дослідного центру "Зелена Клініка", що спеціалізується на лікуванні фітопатологій рослин, в тому числі хвойних дерев. Він повідомив, що дерева вражені грибковим захворюванням і порадив не спішити з видаленням, а почекати весни та спробувати врятувати хоча б деякі з хворих ялин. 

Після публікації матеріалу про обстеження дерев та висновків експерта у коментарі газеті "Трудова Слава" начальник ГУ ЖКГ Микола Корніяка зазначив, що він "не виключає залучення фахівців профільних установ" для лікування ялин та запевнив, що у КП "ВУКГ" теж є відповідний фахівець, що опікується зеленими насадженнями громади. 

Втім, виконавчий комітет все-таки вирішив видалити дерева. У рішенні від 3 липня говориться, що рішення прийняте на підставі, зокрема, акту обстеження зелених насаджень. 

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини