У Переяславі батьки скаржаться на онлайн-навчання та відсутність укриттів у школах

У Переяславі батьки скаржаться на онлайн-навчання та відсутність укриттів у школах

У Переяславі батьки школярів у Переяславі скаржаться на онлайн-навчання та відсутність укриттів у школах.

Про це повідомляє видання ProSlav.

19 січня на 44-тій сесії Переяславської міської ради долю часу приділили обговоренню освітнього процесу в закладах освіти Переяславської МТГ в період воєнного стану.

За повідомленням кореспондентів ProSlav, на розгляд питання завітали батьки учнів шкіл громади – вони мали нагоду особисто задати свої бентежні та наболілі питання начальнику відділу освіти Петру Ярмоленку. Переважно, репліки стосувалися не лише якості надання освітніх послуг, а й відсутності укриттів у закладах.

Ярмоленко вкотре уточнив, що відділ освіти керується постановою Кабінету міністрів про організацію освітнього процесу у воєнний час. Відтак навчатися очно школярі можуть лише за наявності у закладі укриття з відповідною кількістю місць для тих, хто навчається та навчає – можливість облаштування укриття визначає спеціальна комісія.

Нині у Переяславі очно й у дві зміни навчаються учні молодших класів на базі гімназій №1 та №2. Гімназію №1 відвідують першо- та другокласники гімназій №1, 3, 5 та Переяславської початкової школи. Натомість гімназію №2 відвідують початківці зі шкіл №2, 4 та ліцею імені Володимира Мономаха. Решта учнів навчаються дистанційно, хоча у відділі освіти не виключають перспективу появи третьої навчальної зміни.

Ярмоленко каже, що освітяни роблять усе можливе. Приміром, пробували отримати укриття Державної архівної служби, проте успіху не мали.

Вислухавши усі думки, депутатський корпус доручив відділу освіти розробити план та графіки додаткових варіантів для очного та дистанційного навчання учнів середніх та старших класів у закладах освіти громади. Поза тим, розробити низку заходів щодо покращення якості надання освітніх послуг. Звіту чекатимуть за місяць – на наступній сесії.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини. Вчасно і чесно

Останні новини