На Київщині людям не дають будувати на власній землі: міськрада не погоджує цільове призначення

На Київщині людям не дають будувати на власній землі: міськрада не погоджує цільове призначення

У Требухові людям не дають будувати на власній землі, бо майже пів року міськрада не ухвалює рішення про зміну цільового призначення ділянок. Із «для ведення особистого селянського господарства» (городи) на «для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)». На черговій «погоджувальній» раді теж дива не сталось.

На «погоджувальній» раді вчергове говорили про проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок приватної власності, цільове призначення яких змінюється, та зміни цільового призначення земельних ділянок громадянам у с. Требухів.

Мова йшла про перелік ділянок, кадастрові номери яких починаються з 3221289001:01:077:ХХХХ. Це питання вже неодноразово виносили на розгляд «земельної» комісії, але щоразу були суперечні моменти і розгляд проєкту відкладали.

У чому суть?

Ситуація полягає в тому, що наразі територія об’єднує понад 80 ділянок із цільовим призначенням «для ведення особистого селянського господарства» (городи). Зараз – це фактично єдине поле. Громадяни звернулись до «земельної» комісії з проханням змінити цільове призначення ділянок на «для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)».

Комісія розглянула надані документи і засумнівалась у тому, що будуть витримані норми містобудування. А саме, дорога відповідної ширини між ділянками. Ширина вулиць має бути не менше 10 м. Звіривши з витримкою з кадастрової карти, подекуди ширина доріг становила 4 метри. Мова йдеться про весь масив ділянок. Також помітили «накладки» меж ділянок, що могло б стати причиною суперечок між власниками в майбутньому. Відтак члени комісії не підтримали проєкт рішення і передали на розгляд «погоджувальній» раді.

Деталізація плану ділянок є…

На засідання ради запросили керівника ТОВ «Міра Центр» Василя Сікору, який займається деталізацією плану цих земельних ділянок. Сікора розповів, що робота з упорядкування документації ділянок ведеться поступово. І та частина роботи, яка виконана на сьогодні, відповідає всім архітектурним нормам, враховуючи ширину доріг і відповідність плану ділянок у натурі. Докладний проєкт кожної опрацьованої ділянки передано в управління містобудування і архітектури. Робота з деталізації плану місцевості триває, і для повного її завершення потребує певного часу.

Варто зазначити, що очільниця управління архітектури та містобудування Світлана Батинчук донесла до членів «земельної» комісії, що з боку управління претензій до детального плану ділянок і встановлених там меж немає. Документація відповідає установленим законами нормам.

Пропозиція від головуючого

Заслухавши доповідача, міський голова Ігор Сапожко запропонував зняти з розгляду цей проєкт і доручити відповідальним особам відтворити план місцевості в натурі. Якщо після цього представники «земельної» комісії погодять план у відповідності установлених державою норм, цей проєкт рішення розглянуть на наступній сесії міської ради.

Присутні депутати одноголосно підтримали пропозицію міського голови

Тим часом…

Нагадаємо, що розгляд цього проєкту рішення неодноразово знімався і переносився. Громадяни очікують на відповідь ледь не півроку. Як повідомив староста с. Требухів Андрій Цахло на засіданні «земельної» комісії, один із власників зазначених земельних ділянок, на жаль, помер, так і не дочекавшись погодження.

У приватному коментарі журналістам «Трибуни-Броварів» Василь Сікора зазначив, що на всі 9 ділянок, внесених до зазначеного проєкту рішення, необхідна архітектурна документація з деталізацією плану місцевості і чітким визначенням меж готова. На його думку, робота з розмежування в натурі лише додатково відтерміновує ухвалення рішення і ніяк не вплине на подальшу реорганізацію майбутніх вулиць, адже в якості роботи свого товариства пан Василь впевнений.

Джерело: «Трибуна-Бровари»

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини