Міський голова Борисполя прокоментував «березневі» премії для заступників

Міський голова Борисполя прокоментував «березневі» премії для заступників

Керівники Бориспільської міської ради за минулий рік отримали чималі премії, які сягали десятків тисяч гривень. Відповідну відомості оприлюднив у соцмережах колишній депутат Бориспільської міської ради Олег Верес. М

Інформація викликала досить бурхливе обговорення, тож журналісти Трудова слава звернулись до міського голови Володимира Борисенка за коментарем.

З одного боку керівники не можуть отримувати низьких зарплат, адже у цьому є серйозний корупційний ризик, а з іншого – чи доцільні премії у військовий час? Крім того, ви говорили про таку благодійну акцію як перерахунок одноденного заробітку на ЗСУ – то може є сенс перераховувати премії?

«Я розділяю таку думку і з моменту повномасштабного вторгнення відмовився від надбавок, тож зарплата міського голови найнижча, мабуть, серед заступників... Ідучи на посаду у мене не було на меті збагачення... Зарплата міського голови, до слова, 16 500. Це без рангів, вислуг і решти. На сьогодні я її десь таку й отримую... 

Щодо премій, які були видані у березні. Ми спільно з депутатським корпусом вирішили дати всі стимуляційні виплати, щоб родини наших працівників та працівниць, за потреби, могли виїхати. Ми вірили у ЗСУ, вірили в себе, але не знали як буде далі. Вважаю це рішення правильним з точки зору норм моралі, адже зібратися і спонтанно переміститися в інше місто чи країну складно і в фінансовому плані зокрема», - зазначив міський голова.

Разом з тим, Володимир Борисенко вважає, що рівень зарплат та премій у міській раді не захмарний.

«Премія – не аксіома, а похвала за гарну, інтенсивну та позаурочну роботу... Я дійсно преміював на 100% тих, хто залишився і працював», - додав міський голова.

Що ж стосується благодійної акції, то «заступники перераховують значно більше, ніж одноденний заробіток, як раз із цих премій, але не афішують», - резюмував Володимир Борисенко.

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні та новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини