Зарплати в конвертах: в Україні запроваджено нові жорсткіші перевірки

В Україні запроваджено нові жорсткіші перевірки. Справа в тому, що роботодавці мають оформляти зі співробітниками трудові відносини та сплачувати всі податки. Якщо це правило порушуватимуть, варто очікувати жорсткого покарання. Порядок проведення перевірок та розмір штрафів оприлюднено на офіційному порталі Державної податкової служби України.

Насамперед слід зазначити, що в податковій службі вже зробили відповідну заяву. Так, ті роботодавці, які не оформляють своїх співробітників і не сплачують за них податки та ЄСВ, сплатять величезні штрафи.

Вже розпочалися перевірки та моніторинг роботодавців. Як зазначено в законі України, за порушення, про яке йшлося вище, світить штраф розміром 200 тисяч гривень за одного працівника.

«Бізнес, який платить зарплати «в конвертах», чекають шалені штрафи. Податківці почали посилений моніторинг підприємців і попереджають, що за виявлення порушень обіцяють карати. Штраф за одного неоформленого робітника може скласти 200 тис. грн», – повідомили мешканцям нашої країни.

Варто визнати, що це досить великі штрафи. Однак, якщо оформити людину офіційно та сплачувати всі податки, то це буде набагато дешевше.

Згідно з відкритими даними, на початок минулого року близько 3 млн осіб працювали, не маючи належно оформлених трудових відносин. За підрахунками, за умови виплати зарплатні хоча б на рівні мінімальної, сума сягає 100 млрд грн податків та зборів на рік, які могли б надійти в держказну.

Також працівники свідомо позбавляють себе законного соціального захисту. Зокрема, неоформлена праця негативно впливає на:

  • основну і додаткову відпустку;
  • допомогу з безробіття;
  • виплати лікарняних;
  • розмір пенсійного забезпечення;
  • банківські кредити (зокрема, для придбання авто та квартири);
  • право на дотримання норми тривалості робочого часу;
  • право на гарантії, які передбачені колективним договором.

Джерело: Трибуна-Бровари

Підписуйтесь на НАВКОЛО в Фейсбук та Telegram

Оперативні новини з усіх куточків великої Київщини

Останні новини