У Переяславі попрощалися з воїном Нацгвардії Сергієм Савенком

У Переяславі попрощалися з воїном Нацгвардії Сергієм Савенком

13 грудня в Переяславському храмі Воскресіння Господнього відбулося прощання із захисником України, солдатом Національної Гвардії України Сергієм Савенком.

 

Про це повідомляє Переяслав.City.

Воїн загинув у бою 8 грудня під час штурмових дій противника поблизу Білогорівки Сєвєродонецького району Луганської області.

Попрощатися із воїном прийшло чимало переяславців та жителів села Мазінки, у якому останні роки жив Сергій разом із дружиною.

"Сергій був доброю, щирою людиною, завжди з посмішкою на вустах. Якщо проїздив мимо нашого обійстя, то завжди заходив у гості, цікавився, як ми живемо, чи не треба, бува, чого допомогти. Коли почалась війна, він все чекав на повістку, журився, що йому не присилають. Все казав: як це так, всі знайомі хлопці вже на війні, а я ще й досі тут. І ось, коли він після навчання в «учебці» повертався додому у формі, то зайшов і до нас. Моя дружина Надія обняла його і заплакала, а він її втішав: «Не плачте, я повернуся, обов’язково повернуся. Все буде добре!», - розповів хрещений батько загиблого воїна Петро.

– Сергій був такою людиною, яка уміла робити все, – поділився своїми спогадами про загиблого його товариш Максим. – Мені допоміг ремонтувати автомобіль. Як потрібно було заколоти порося, звертались до Сергія, він був дуже хазяйновитим. Безвідмовним і гарним товаришем був…

Віталій, брат дружини Сергія: – Це була людина, на яку можна покластися. Пам’ятаю, що він мріяв стати військовим та захищати Україну, і ось…

Жителька Мазінок Раїса:– Він у нашому селі жив останні сім років. Його в селі всі любили й поважали. Он. подивіться, скільки людей приїхало із нашого села провести Сергія в останню путь. З початком війни він відразу пішов до сільської тероборони. Чергував на блокпостах. Не дочекавшись повістки, сам записався у нацгвардію. Пройшов вишкіл під Києвом і був направлений у зону бойових дій. 

– Сергій пішов захищати одну із найважчих ділянок наших позицій. Саме на тому напрямку ворог атакував позиції, аби оточити наш підрозділ. Завдяки таким хлопцям як Сергій, їм це зробити не вдалось. Ми будемо про нього пам’ятати завжди, і обов’язково помстимося!

Під музику військового оркестру та залпи салюту воїна поховали на Заальтицькому кладовищі.

Останні новини